Bedrijven

Balans op de werkvloer

Niet enkel privé streven mensen steeds meer en meer naar balans, ook in de werkomgeving wordt dit steeds relevanter. 

De recente uitbraak van COVID bijvoorbeeld heeft  bedrijven gechallenged om wellbeing meer aandacht te geven want de veerkracht van mensen is niet oneindig.

Thuiswerk is uitputtend. Mensen nemen te weinig recuperatie, hebben de ene meeting na de andere met als gevolg dat stress en burn outs toenemen. 

Als werkgever is het dan ook belangrijk om hierin verantwoordelijkheid te nemen en een proactieve rol te spelen om gezond gedrag van werknemers te faciliteren. Gezond gedrag op verschillende niveaus : fysiek, mentaal en emotioneel. 

Hoe kan ik jullie als bedrijf ondersteunen?

Keynote Speaker

Als key-note speaker wil ik werknemers en teams inspireren! ENERGIE als de link tussen fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Team workshops

Boek mij voor vitaliteit programma’s en workshops rond de thema’s voeding en gezondheid, alsook op het gebied van mentale gezondheid en wellbeing.

1 op 1 coaching

Samen met de werknemer gaan we op zoek naar korte- en lange termijn doelen en de hindernissen waarom deze niet of moeilijker bereikt worden.

Keynote speaker

Als key-note speaker wil ik werknemers en teams inspireren!

ENERGIE als de link tussen fysieke, mentale en emotionele gezondheid. 

Vragen zoals “Wat energie”? “Hoe krijgen we meer energie?” Wat is de impact van voeding of fysieke, mentale en emotionele weerbaarheid? zal niemand onberoerd laten!

Na een interactieve sessie van gemiddeld 90 min gaan de mensen met een aantal handvaten naar huis die ze onmiddellijk kunnen toepassen in hun dagelijks leven!

Team workshops

Boek mij voor vitaliteit programma’s en workshops rond de thema’s voeding en gezondheid, alsook op het gebied van mentale gezondheid en wellbeing. Hieronder vind je een overzicht van de workshops die ik aanbied.

Voeding & gezondheid

In deze workshops staan voeding, gezondheid en energie centraal. We ontdekken het belang van een gebalanceerd voedingspatroon en hoe dit een positief effect heeft op ons als individu, privé als tijdens het werk. De workshops (telkens 90 min) kunnen apart geleverd worden of in hun sequentie. Aanpassingen van workshops in functie van de noden van uw bedrijf is ook mogelijk.

Mentale gezondheid & wellbeing

Mentale gezondheid is de dag van vandaag erkend als significante contributor in lange termijn afwezigheid. Via verschillende workshops kunnen we mentale gezondheid aankaarten en tools aanreiken om deze te verbeteren.

Workshops voeding en gezondheid

Workshop 1: De basis van voeding

In deze training ligt de focus op de basis van voeding zijnde macro-en micronutriënten, maar ook phytonutriënten komen aan bod.

Korte samenvatting van de training

Meer en meer wetenschappelijke artikels worden gepubliceerd over het belang van voeding. Al de informatie die op ons afkomt kan soms verwarrend zijn omdat data elkaar kunnen tegenspreken of nieuwe inzichten vroegere waarheden op de helling zetten. Het is ook belangrijk te weten dat er geen “one size, fits all” bestaat wanneer het komt op voeding. Kennis genereren is dus key.

Wat nemen de deelnemers mee naar huis?

 • Basiskennis van voeding
 • Rol van phytonutrienten ter ondersteuning van ons metabolisme
 • Bouwen van een persoonlijk gezond voedingspatroon
 • Inzichten verwerven over het belang van darm microbioom en een gezond spijsverteringsstelsel
 • Individuele tips en tricks om gezonde voedingskeuzes te stimuleren

Workshop 2: Voeding en een gezond eetpatroon

In deze training ligt de focus op wat voeding juist is en hoe voeding als energie wordt “gekwantificeerd” en “gekwalificeerd”.

Korte samenvatting van de training

Deze training geeft inzichten in welke elementen voeding gezond maken (dus het waarom) versus welke voeding gezond is en hoe deze bijdragen tot de algemene gezondheid. Via een template, kunnen de deelnemers een inzicht krijgen in wat en hoeveel ze eten. Op basis daarvan wordt een gezond voedings-actieplan gecreëerd gebaseerd op kwantiteit en kwaliteit.

Wat nemen de deelnemers mee naar huis?

Deze training zorgt ervoor dat de deelnemers begrijpen wat voeding is en hoe gezonde gewoontes aan te meten over tijd.

Workshop 3: Voeding voor high performers – voeding als motor tot team succes

In deze training ligt de focus op welke voedingsstoffen een impact hebben op performantie, focus en concentratie.

Korte samenvatting van de training

De voeding die we dagelijks innemen heeft een belangrijke impact op de performantie en efficiëntie op de werkvloer, op onze gemoedstoestand alsook op ons concentratieniveau. Door meer kennis te genereren rond de belangrijkste nutriënten die onze voeding zou moeten bevatten, kunnen we ons gemoed beïnvloeden alsook de extra mile bereiken op de werkvloer.

Wat nemen de deelnemers mee naar huis?

Deze training geeft handvaten en tools zodat de werknemers een inzicht krijgen hoe ze het maximum uit hun voeding kunnen halen en welke voeding bijdraagt om uit te blinken in hun werk.

Workshops mentale gezondheid en well-being

Workshop 1: Ondersteun je natuurlijke immuniteit

In deze training ligt de focus op de belangrijkste elementen van het immuunsysteem en gaan we bekijken op welke natuurlijke manier we ons immuunsysteem kunnen ondersteunen om beter gewapend te zijn tegen ziektes. 

Korte samenvatting van de training

Immuniteit heeft nog nooit zo hoog op de agenda gestaan als de afgelopen jaren. Met de komst van COVID is er veel aandacht besteed aan het optimaliseren van immuniteit alsook op welke manier we ons het beste kunnen beschermen in tijden van de pandemie. In deze training gaan we in op de Impact van leefstijlfactoren, het belang van voeding, slaap, beweging en stress management worden belicht als basis van een goed werkend immuunsysteem. Het begrijpen van hoe het immuunsysteem in elkaar zit en hoe het werkt aan de ene hand en het herkennen van symptomen/zwakkere immuniteit aan de andere hand liggen aan de basis van deze workshop. Ook worden aspecten zoals een overactief immuunsysteem, chronische ontsteking en auto-immuunziektes aangehaald en de manieren waarop we de balans kunnen herstellen.

Wat nemen de deelnemers mee naar huis?

 • Inzicht in de fysiologie van het immuunsysteem
 • Het herkennen van signalen en symptomen van een immuunsysteem onder druk of een zwak immuunsysteem
 • Link tussen stress en het immuunsysteem
 • Kennis van leefstijlaanpassingen met een positieve impact op het immuunsysteem
 • Belang van phytonutriënten in voeding en anti-inflammatoire voeding

Workshop 2: Impact van slaap en recovery

In deze training ligt de focus op het vergaren van kennis over de verschillende fases van de slaap, de voordelen van een gezonde nachtrust en de impact van te weinig slaap.

Korte samenvatting van de training

De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft, is verschillend van persoon tot persoon. Huidige richtlijnen  geven aan dat die zou liggen tussen 7 en 9 uur slaap voor een optimale gezondheid. In deze training komen deelnemers ook  te weten wat de impact is van blootstelling aan licht alsook eetpatroon op ons slaappatroon. Deze inzichten geven handvaten om voor een betere slaapkwaliteit te zorgen. Slaap is cruciaal voor herstel en hercalibratie van alle systemen in ons lichaam. Wanneer deze verstoord geraakt, kan dit een negatieve invloed hebben op hoe een persoon zich voelt en hoe die functioneert. Chronisch slaaptekort kan op termijn leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Juist daarom is het belangrijk proactief onze slaapgewoontes te analyseren en te remediëren indien nodig. Deze training benadert het slaap-topic zeer grondig en zorgt voor praktische tips-en tricks om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Wat nemen de deelnemers mee naar huis?

 • Inzicht in de gezondheidsvoordelen van kwalitatieve slaap
 • Ontdekken van hoeveel slaap we nodig hebben en het gevolg van slaaptekort
 • Kennis van de slaap cycli
 • Tips-en tricks om de slaapkwaliteit te verbeteren waaronder avondroutines en leefstijlfactoren
 • Begrijpen van de voordelen en beperkingen van power naps

Workshop 3: Food for mood

Deze training bezorgt de deelnemers skills om hun gemoed en psychologische gezondheid te ondersteunen.

Korte samenvatting van de training

Studies tonen meer en meer aan wat de link is tussen onze fysieke en psychische gezondheid of maw tussen mind en body.  De hersen-darm as speelt in deze connectie een cruciale rol: het enterisch zenuwstelsel, microbioom en neurotransmitters die geproduceerd worden in de darmen spelen een cruciale rol in hoe we ons emotioneel voelen. Juist daarom is het belangrijk te weten wat de impact is van voeding en de keuze van voeding op het cognitief functioneren en de emotionele regulatie. Naast de emotionele regulatie gaan we ook dieper in op stress en de impact van stress op onze gezondheid.

Wat nemen de deelnemers mee naar huis?

 • Kennis over nutriënten in voeding en welke voeding het gemoed bepaalt
 • Inzicht krijgen op welke manier voeding ons emotioneel welzijn beïnvloedt
 • Begrijpen hoe de glucoseregulatie werkt in het emotioneel welzijn
 • Kennis van het microbioom en hoe we die kunnen optimaliseren met voeding
 • Handvaten om stress te meten en te beheersen

1 op 1 coaching

Samen met de werknemer gaan we op zoek naar de korte-en lange termijn doelen en de hindernissen waarom deze niet of moeilijker bereikt worden. Welke hindernissen zijn aanwezig om persoonlijke groei te bereiken?

We werken aan een praktisch en haalbaar actieplan en we stippelen een aantal opvolgsessies uit om vooruitgang te meten en/of acties/doelen bij te stellen.

Zit je als werkgever met de volgende vragen? Hoe kan voeding leiden tot verhoogde productiviteit? Kan ik zelfzorg promoten? Wat met stress op de werkvloer? Hoe zelfzorg stimuleren met een gebalanceerd voedingspatroon? Waarom is er een tekort aan energie? Wat zijn de elementen van een gezonde werksfeer? En wil je als bedrijf wellbeing een prominente rol geven? Dan help ik je hier graag mee! Boek een gratis intake om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

© 2023 All rights Reserved. Design by www.teuta.be

Wil je als bedrijf wellbeing een prominente rol geven?

Welkom bij Trikaya!

Scroll naar boven