Voor wie

Herken jij je in 1 of meer
van de volgende zaken?

Problemen met je spijsvertering?

Opgeblazen gevoel? Darmklachten?
Allergiën of intoleranties?

Last van je stress?

Angst? Hyperventilatie? Kijk je continu tegen die berg op? Kom je niet tot rust? Ben je prikkelbaar en geïrriteerd?

Voel je je continu moe en uitgeput?

Heb je een “down” gevoel? Vraag je te veel van jezelf en loopt de”batterij” leeg? Heb je voedingstekorten?

Moeite met slapen?

Kan je de slaap niet vatten of heb je doorslaap problemen? Last van vermoeidheid?

Hormonale schommelingen?

Lijken je hormonen met jou een loopje te nemen?
Werkt je schildklier niet naar behoren?

Blijven de kilo’s erbij komen?

En wil je graag op een gezonde manier gewicht verliezen zonder het volgen van crash diëten? Of wil je juist graag een aantal kilo’s gewicht bijkomen?

Ik help je hier graag mee!

Ik ben ervan overtuigd dat je de juiste balans in het leven kan terugvinden. En ik help je daar graag bij met orthomoleculair voedingsadvies op maat. Wil jij je gezondheidsklachten aangaan? Klaar om je voedingstekorten te bekijken? Stress, vermoeidheid en weerstand ombuigen? Boek een gratis intake om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Of lees er hieronder alvast meer over.

Na jarenlange gezondheidsproblemen, mede omwille van een hele reeks allergieën en voedselintoleranties, nam ik contact op met Vanessa omdat ik door het bos de bomen niet meer zag. Het was een zeer aangename kennismaking. Vanessa is zeer sympathiek, vlot en ontzettend gedreven. Na een analyse van mijn bloedresultaten en een gesprek over mijn leef- en eetgewoonten heb ik concrete en uitgebreide informatie gekregen zowel over de voor mij optimale voeding als over de aanvulling met een aantal supplementen. Na mijn volgende bloedanalyse neem ik zeker opnieuw contact op voor een update.
Anke

Een orthomoleculaire kijk

Ik ben ervan overtuigd dat je de juiste balans in het leven kan terugvinden! En ik help je daar graag bij met orthomoleculair voedingsadvies op maat. Hieronder kun je alvast wat meer lezen.

Hormonen

Wanneer jouw hormonen en neurotransmitters ontregeld zijn, zal je dat merken in  hoe je je voelt, hoe je denkt, hoe je omgaat met stress, jouw energieniveau, jouw metabolisme…

Schildklier

Je  schildklier kan te traag werken (hypothyroidie) of te snel werken (hyperthyroidie). Je  schildklier is belangrijk in de regeling van jouw hormonen en kan ontregeld worden door factoren zoals voeding, stress, leefstijl maar ook door auto-immuunziekten.

Darm microbioom

Je  darmmicrobioom  heeft een aantal zeer belangrijke functies. Het zorgt voor een goede werking van de darm, voor productie van specifieke stoffen en vitamines, beïnvloedt jouw energie metabolisme en verzekert de communicatie tussen darm en hersenen. Vandaar dat je er alle baat bij hebt deze gezond te houden!

Slaap

Jouw slaappatroon wordt beïnvloed door wat je eet maar ook hoe je eet. Vet en suikerrijke producten  alsook onregelmatig eten hebben een impact op de kwaliteit en kwantiteit van jouw slaap. Ook een ongezonde leefstijl ( schermtijd, weinig beweging. stress…)  kan ertoe bijdragen dat je minder goed de slaap kan vatten. Als je last hebt van overgewicht  kan slaapapneu aan de basis liggen van slaapproblemen. Slaapapneu betekent dat de ademhaling herhaaldelijk stopt voor gemiddeld 10 sec doordat ademhalen wordt bemoeilijkt door vetweefsel rond de borstkas. Dit slaapgebrek leidt dan weer tot slaperigheid gedurende de dag en ongezonde voedingskeuzes met overeten tot gevolg.

Stress

Als je last hebt van korte, acute stress gaat het hormoon adrenaline onze trek naar voedsel onderdrukken. Maar bij  acute episodes en chronische stress gaan je hormonen een loopje nemen en kan je gezondheidsproblemen krijgen zoals spijsverteringsproblemen (flatulentie, brandend maagzuur, constipatie, diarree), gewichtstoename, verhoogde bloeddruk, pijn in de borststreek, immuniteit problemen, huidproblemen, spierpijnen (hoofdpijn, rugpijn nekpijn), onvruchtbaarheid, slaapproblemen, angst, depressie… Als chronische stress jou parten speelt, is het cruciaal je voedingspatroon extra in het oog te houden. Jouw lichaam gaat nu bepaalde nutriënten juist meer nodig hebben! Cravings, ongezond snacken, insuline resistentie zijn allemaal fenomenen die chronische stress met zich kan meebrengen en je meer blootstelt aan type 2-diabetes, hart-en vaataandoeningen…

Mentale Weerbaarheid

Hoe heeft dan voeding impact op jouw  stemming? Jouw gemoed wordt beïnvloed door de vrijgave van neurotransmitters (geluk stofjes) zoals dopamine (energie, controlel), serotonine (feel-good-stofje) in de hersenen en dit hangt heel sterk samen met onze voeding. 80% van de serotonine wordt aangemaakt in de darmen, maar ook GABA (remt angst, rustgevend) en dopamine (50%) wordt deels aangemaakt in de darmen. Wanneer je lichaam  meer of minder stofjes produceert, zal er een disbalans in het evenwicht van stofjes ontstaan waardoor je vb. emotioneel kan worden, jouw concentratie vermindert, jouw immuniteit verlaagt. Ook wanneer jouw  darm barrière aangetast is, komen er bepaalde stofjes terecht in het brein die er niet horen, welke dus opnieuw het evenwicht verstoren. Dus voedsel dat je eet (of niet) kan een enorme impact hebben.

Immuniteit

Jouw immuunsysteem is jouw natuurlijke weerstand en dus een verdedigingsmechanisme van het lichaam tegen “vreemde” indringers. Jouw darmmicrobioom speelt een cruciale rol want ongeveer 70% van jouw immuunsysteem bevindt zich hier. Wanneer jouw voedingspatroon  niet optimaal is of je hebt een tekort aan bepaalde macro- en micronutriënten (stress, medicatie, operatie…)  kan dit dus het darmmicrobioom en dus jouw immuniteit negatief beïnvloeden. Het gevolg is  een lagere bescherming tegen ziekteverwekkers maar ook een grotere kans op chronische ontsteking en auto-immuunziektes.

Voeding & Energie

Wanneer we over energie spreken, spreken we over de inname van calorieën. Bij deze inname van calorieën is het  belangrijk te  kijken hoeveel je eet, maar ook wat je eet. De hoeveelheid energie die je verbruikt/nodig hebt,  is individueel bepaald en hangt af van verschillende zaken zoals leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en fysieke activiteit. Wanneer je te weinig eet  of niet de juiste voedingsstoffen inneemt , kan dit leiden tot vermoeidheid, verminderde productie van neurotransmitters, verhoogde kans op inflammatie, verzwakking van het immuunsysteem…

Scroll naar boven